Alla inlägg den 22 juli 2011

Av Elin och Lisa - 22 juli 2011 21:47

Ojojoj nu ska ja skriva pa svenska utan ens ha alla svenska bokstavet. Det ar Elin bakom ratten och jag har just pratat med Lee, mannen i var vardfamilj sa ja har huvudet installt pa engelska. Och att det inte finns a,a,o, gor att allt ser norskt ut typ. Elr de uttalar ju typ saker sa... Mitt uppdrag ar iaf att beratta om var dag i London


Vi fick ga upp klockan 7 for att kunna ata frukost klockan 8. En god frukost med hemskt manga sotsaker, nagot vi nu ar vana vid.. Ljust rostbrod, marmelad, yoghurt utan fett men typ 90% socker och 10 % e-amnen... Scary! Bussen skulle ta oss t London kl 9 men vi fick vanta en timma innan den kom... Onodigt, ja hade hellre sovit..
Det forsta ledarna sa till oss nar vi kom till London va att vi skulle va tvugna att skynda oss. Sa vi sprang forbi massa hus som antagligen va sevardheter utan att nagon ens beratta namnet pa dem... Inte kul. Vi fick knappt stanna och fotografera. Nastan tre timmar shopping blev det, vilket va trevligt men ocksa lite stressigt med tanke pa hur mycket affarer det finns och hur stora de faktiskt ar. Vi kande oss lite vilsna men lyckades faktiskt komma tillbaka nastan i tid, for andra gick det samre.. Sedan blev det kinamat, lite trakigt att inte kunna ata pa nagon av de mysigare restaurangerna men EF betalade iaf sa det va fint. Efter detta blev det att aka London Eye, ett enormt parisehjul. Det va haftigt att fa se allt ovanifran! Efter det sag vi en liten film i 4D om London Eye. 4D=3D fast de skvatter vatten och sapbubblor pa en samtidigt. Efter denna langa hektiska dag tog vi bussen hem till hotellet. Tyvarr ingen mer kvallsmat sa det blev att springa over motorvagen till macken. Det visade sig dagen darpa att det fanns en annan mack en bit bort som faktiskt va pa samma sida av vagen... Maten ar faktiskt valdigt billig! Du kan bli matt pa ca 15 sv kronor(y) det mesta ar egentligen billigt. Man kan hitta riktigt snygga skor o klader for under hundra kronor.

Nu ska vi in t Torquay for att ta en liten promenad sa vi far forsoka skriva mer imorgon. Lite kort kan ja ju saga att vardfamiljen ar helt ok och klassen verkar ocksa mysig :)
Bilder kommer ocksa senare!!

Av Elin och Lisa - 22 juli 2011 20:24

Hej kara vanner!


Som ni marker kan vi inte skriva vissa bokstaver pga engelsk dator. Forlat att vi inte skrivit pa sa lange. Men det har verkligen varit sjukt mycket nu och vi har inte fatt tag pa nagon dator..


Iaf vi tankte da skriva nagra inlagg om allt som har hant so far..

Det blir da jag, Lisa som far skriva om var forsta dag pa engelsk mark. Det var pa mandag ja., kanns redan som om det var flera veckor sedan.


Pa mandag morgon akte jag till Goteborg for att traffa min fina pojkvan. Det var mysigt hihi. Vi gick en lang promenad genom varldens finaste stad. Bland annat gick vi till utsiktstornet i Slottskogen. Jag visste inte ens att det fanns men utsikten darifran var fantastisk!


Sa nog om detta, efter fyra timmar var det tags att ta farval for att inte kunna ses pa vad som kanns som en evighet! Trodde aldrig att det skulle va sa svart att hoppa pa en buss. Men jaja det finns ju telefon sa man kan ringa och smsa. Men jag ar fran smaland sa jag ar en snal javel och tanker att nej Lisa du kan inte smsa varje dag det ar DYRT! Tank pa din ekonomi!

Men vem bryr sig egentligen, det ar viktigare att jag faktiskt far prata med Petter nagon gang ;) Och 1.20 per sms ar anda helt okej.


Aja vid 17.05 motte vi varan EF-grupp som vi skulle flyga till London med. Elin var jatte radd for att flyga och jag var allmant flummig. Flyget var forsenat en halvtimme sa bade jag och Elin fick chansen att fa prata lite med vara kara bonnapojkar pa telefon.


Nar flyget val rullade ut pa startbanan fick vi varsta anfallet och borja asgarva. Folk som satt tre rader framfor oss vande sig om... Men kul var det och Elin har lart sig hur kul det ar att flyga nu.


Val uppe bland molnen fick vi for oss att skriva en dikt tillsammans. Den blev lite random men samtidigt valdigt djup om man forstar inneborden. Ska se om jag kan hitta dikten sa kommer den upp har snart ocksa ;)


Sent pa kvallen var vi framme i London och da blev det en 1 och en halv timmes bussfard till hotellet. Dar fick vi hamburgare. Det var riktigt bra for mat ar som sagt viktigt! ;D


Sen blev det soooova!!



Presentation


Vi är två små 17åriga tjejer som åker på språkresa :D

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards